Overdenking 2 mei Overdenking 2 mei
Op verzoek delen we de Preek van 2 mei door Ds B. Seelemeijer graag met jullie.

Door op deze link te klikken opent zich een PDF bestand met de tekst. 
 
Ter Coulsterkerk op TV Ter Coulsterkerk op TV

Sinds enige tijd zendt de KRO/NCRV de serie ” Petrus in het land”  uit. De titel komt van het tijdschrift PETRUS van de PKN ( Protestantse Kerk Nederland) die het tijdschrift uitgeeft. Dit is een gratis magazine, dat ruim 300.000 abonnees kent. In de serie Petrus in het land volgt men een kerkgemeenschap in een dorp of stad, waar men welkom wordt geheten door de voorganger, die iets vertelt over het reilen en zeilen van de desbetreffende kerk in de omgeving. Zo ontstaat een informeel inkijkje in het leven van christenen van iedere dag. De serie volgt ook enkele kerkgangers van de betrokken kerk.

Op 10 april om 17.10 op NPO 2 ging de serie over Heiloo en met name over de Ter Coulsterkerk. Hier wordt men welkom geheten door André Martens en vertellen Edward en Hanneke hun verhalen. Ook een aantal gemeente leden komen aan het woord en we mogen meekijken met Roelie in de kaarsenmakerij in de Abdij van Egmond.

Zeer de moeite waard om te gaan bekijken! 

Roelie vertelt: “Onlangs zijn opnamen gemaakt in de kaarsenfabriek en alle werkzaamheden die wij daar verrichten. De filmers waren heel enthousiast over het handwerk en de diversiteit van het werk. Borrelende parafine, mallen die gevuld worden en kaarsen die hun kleur krijgen door dompeling, alles is vastgelegd. Ook werden de winkel en de kerk gefilmd, waarbij de omgeving niet overgeslagen werd. Kortom een klein onderdeel van de serie over Heiloo bevat onze mooie Abdij met de werkzaamheden aldaar.” 

 Klik hier naar de uitzending van 10 april jongstleden.

 
Thuis de kerkdienst beluisteren op een echte kerkstoel! Thuis de kerkdienst beluisteren op een echte kerkstoel!

De kerken zijn als gevolg van de coronamaatregelen al weken lang gesloten voor gewone kerkdiensten. In het merendeel van de kerken wordt  echter wel  een dienst opgenomen. Vaak uitsluitend met een voorganger, een kerkenraadslid en een organist. Deze diensten worden via www.kerkomroep.nl uitgezonden en zijn ook later terug te luisteren. Dit voorziet duidelijk in een behoefte; sinds de coronacrisis wordt die site iedere zondag ongeveer 400.000 keer bezocht, vier keer zoveel als voor de crisis.

Wat zou u ervan vinden om thuis op een echte kerkstoel naar de dienst te luisteren? Dat kan! De Witte Kerk en de Ter Coulsterkerk  in Heiloo verkopen een aantal van hun oude kerkstoelen. De opbrengst wordt gebruikt om de tegenvallende inkomsten in verband met de coronamaatregelen op te vangen. De eiken houten stoelen  hebben een biezen zitting en zijn nog in goede staat. Sommigen hebben knoppen bovenop. De achterkant heeft een uitsparing voor een boekje of tasje. De stoelen zijn te reserveren via reserveren@wittekerk-heiloo.nl en kosten slechts 15 euro per stuk.

Gun de kerkstoel een tweede leven en draag bij aan een goed doel!
 
 
Boekbesprekingen Boekbesprekingen
Nieuwe boekbespreking online!
U vindt deze door te klikken op deze link
   
            
 
Kerstavond bij de Witte Kerk Kerstavond bij de Witte Kerk
Op kerkavond was het gezellig bij de Witte Kerk, klik op lees meer voor filmpjes met een sfeerimpressie. 
lees meer ┬╗
 
Vragen over de website Vragen over de website
Voortaan kunt u via deze link uw vraag stellen aan de websitebeheerder (als u een bestand wilt sturen voor de website, kunt u via deze link ook naar het emailadres vragen).

U kunt hier ook komen via: 
--> Kerk, organisatie & ANBI --> Contact website beheer