Te gast in Ter Coulsterkerk Te gast in Ter Coulsterkerk

Eritrese Gemeenschap
Iedere zondag vanaf 12.00uur zijn er een groep Eritrese gelovigen aanwezig voor hun eigen dienst in onze kerk.

Engelse Kerk
Al jaren houdt  de Engelse kerk op zondag bijeenkomsten in de Ter Coulsterkerk. Ook belangstellenden zijn 's middags om 17.00 uur welkom.

De Engelse kerk is een onderdeel van de internationale Anglicaanse kerk, waarvan de Engels-sprekende gemeenschap bestaat uit mensen uit Heiloo, Alkmaar, Uitgeest, Beverwijk, Castricum, Hoorn en Schoorl.

Deze, zoals zij dat noemen, bijbelgelovige kerk, stemt in met de fundamenten van het christelijk geloof, zoals beleden door de apostelen.

De Engelse kerk is een zusterkerk van de drie anglicaanse gemeenten in Amsterdam en onderdeel van het Anglicaanse bisdom in Europa. Ze wordt gesteund door de Intercontinental Kerk Society, waartoe ook de Kerk van Engeland behoort.

Ze organiseert  maandelijks gebedsbijeenkomsten en andere activiteiten. Ook zijn er twee jeugdgroepen actief.

Meer informatie: www.christchurch-heiloo.nl

 
Kerk op het web Kerk op het web
De kerk op het web
Op het gebied van kerk en religie is er ongelooflijk veel te vinden op het internet. Enkele suggesties:
 
De prachtige website over de relatie tussen de Bijbel en de Nederlandse cultuur:www.bijbelencultuur.nl. Kunstenaars uit de muziek, de beeldende kunst of literatuur zijn de eeuwen door zeer geïnspireerd geweest door de bijbel. De invloed van de bijbel op die kunst wordt op deze website geïnventariseerd, beschreven en tentoongesteld. De site geeft verwijzingen naar o.m. theologische achtergrondinformatie, naar poëzie en beeldende kunst, zegswijzen en feesten.
 
lees meer ┬╗